Etusivu > Asumisopas > Muuttoilmoitus

Muuttoilmoitus

Muuttoilmoitus on tehtävä maistraatille viikon kuluessa muutosta. Muuttoilmoitus on tehtävä myös tilapäisestä asumisesta, joka kestää yli kolme kuukautta. Ulkomailla tapahtuva muutto sekä Suomesta ulkomaille tai ulkomailta Suomeen tapahtuvat muutot on ilmoitettava maistraatille kirjallisesti tai sähköisesti.

Muuttoilmoituksen voi tehdä internetin kautta verkkopankkitunnuksilla tai postin verkkopalvelutunnuksilla osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi. Muuttoilmoituksen voi tehdä myös soittamalla muuttoilmoituspuhelimeen 0295 535 535. Lisäksi posteista on saatavissa kaavakkeita, joilla muuttoilmoituksen voi tehdä.

Muuttoilmoituksen perusteella menee tieto muutosta yhdellä kertaa sekä maistraattien ylläpitämään valtakunnalliseen väestötietojärjestelmään että Postiin. Väestötietojärjestelmästä uudet osoitetiedot välitetään automaattisesti viranomaisille, kuten KELAan, ajoneuvohallintoon ja verohallintoon, sekä lisäksi monille eläkelaitoksille, pankeille, vakuutusyhtiöille, järjestöille, lehtitaloille ja yrityksille.

Virallisen ilmoituksen lisäksi tulee muutosta ilmoittaa taloyhtiön isännöitsijälle tai isännöitsijätoimistoon. Näin oikeat nimet saadaan muutettua taloyhtiön asukastietoihin ja esim. oviin tai porraskäytävien ilmoitustauluille.